Huid

Zon

Het valt mij op dat veel mensen niet precies weten hoe ze goed met de zon en hun huid moeten om gaan. Daarom wil ik jullie er graag wat meer over vertellen.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • De zon ook infrarood afgeeft?
  • Een SPF alleen werkt tegen het verbranden van de huid mits het goed gebruikt wordt
  • UV-B staat voor burning (verbranding van de huid)
  • UV-A staat voor aging (veroudering van de huid)
  • Infrarood de warmte is die je voelt van de zon
  • Dat infrarood gevaarlijker is dan iedereen denkt?
  • In alle Clephar crèmes zit standaard UV-A, UV-B en infrarood bescherming zit
  • In de Blue Blood Gel sun creme er ook UV-A, UV-B en infrarood bescherming zit
  • Het is in de winter net zo belangrijk als in de zomer om te smeren met een UV-A, UV-B en infrarood bescherming.
  • Clephar heeft ook een aparte zonnebeschermingslijn.

 

Zonnebescherming

Er zijn verschillende soorten zon bescherming, er zijn transparante en niet-transparante beschermers. Vroeger ging mijn voorkeur uit naar de transparante dit is lekker makkelijk en je hoeft het niet extra goed uit te smeren wat je ziet het toch niet. Sinds vorig jaar is mijn voorkeur gewijzigd dit komt vooral na de basis en vervolg opleiding voor Medisch Schoonheidsspecialist.

Tijdens de opleiding heb ik geleerd dat in de transparante beschermers zitten chemische filters. Zoals sommige van jullie weten ben ik geen voorstander van chemische ingrediënten in producten. Daarna vertelde ze dat in de niet-transparante bescherming fysische filters zitten, deze verstoppen de huid niet en geven veel minder kans op een reactie.

Maart_visuals_MVS13 - kopieHet is belangrijk om goed voor je huid te zorgen, hierbij bedoel ik niet alleen met crèmes maar ook met de zonbescherming. Vaak zit in veel beschermers alleen maar een SPF deze beschermt alleen maar tegen UV-B. De huid moet niet alleen beschermt worden tegen verbranding, maar ook tegen veroudering en niet te vergeten tegen infrarood.Infrarood gaat ontzettend diep in de huid en zorgt ervoor dat onze huid dunner wordt, het onttrekt vocht uit je huid en veroorzaakt schadelijke radicalen. De schadelijke radicalen tasten ons collageen en de elastine aan waardoor de huidveroudering sneller op gang komt.

 

UVA en UVB filters kunnen het doordringen van UV straling verminderen, maar ze kunnen het niet volledig voorkomen. Daarom is het dus belangrijk om niet tussen twaalf en drie uur te gaan zonnen wanneer de zon op z’n hoogst staat en eventueel genoeg kleding en een hoed te dragen. Mocht u toch in de zon gaan is het belangrijk een goede zonnefactor te gebruiken en dit om de 2 uur herhaaldelijk smeren.

 

BeschermJeHuid

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s